VšĮ Nacionalinės plėtros institutas buvo vienas iš partnerių tarptautiniame projekte „if the world was a village of 100 people…“ (liet. „Jeigu pasaulis būtų 100 žmonių kaimas…“), kurį įgyvendino Vokietijos organizacija „Jugendhilfe und Sozialarbeit e.V.″ (JuSeV).

Įgyvendinant šį projektą, Vokietijoje buvo organizuojami 12-os dienų jaunimo mainai, kuriuose dalyvavo daugiau negu 100 jaunų žmonių. Jaunimo mainai organizuojami remiantis idėja “jeigu pasaulis būtų 100 žmonių kaimas…” mokymų centre Hirschluch 2013 m. birželio 30 – liepos 12 dienomis. Daugiau kaip 100 jaunų žmonių iš 10 skirtingų šalių susitiko vienoje vietoje ir praleido kartu 2 savaites dalyvaudami įvairiuose kūrybiniuose užsiėmimuose, mokydamiesi įvairių cirko elementų (akrobatika, žongliravimas, muzikiniai pasirodymai ir pan.), rengdami cirko areną didžiajam šou ir ruošdamiesi įvairiems cirko pasirodymams projekto tema. Cirko pasirodymas-šou vyko mokymų centre, o kitą dieną – Berlyne.

Visi užsiėmimai buvo vedami profesionalų, kiekvienos šalies dalyvius lydėjo jaunimo darbuotojai – grupės vadovai, kurie buvo atsakingi už visų procesų koordinavimą, komandos formavimo veiklų įgyvendinimą ir saugumą.

Daugiau apie projektą ir mainų eigą galite sužinoti čia.Daugiau apie projekto koncepciją ir idėją – koks būtų pasaulis, jeigu jame būtų 100 žmonių, galite sužinoti čia.

Projektas finansuotas programos „Veiklus jaunimas“ ir rėmėjų lėšomis.

logo_mit streifen_print2
EU_flag_progryia_LT-01-222