VšĮ Nacionalinės plėtros institutas kartu su partneriu iš Lenkijos UNESCO Initiatives Centre įgyvendino jaunimo mainų projektą “Keep sparks in us!”. Projekto metu organizuojamuose jaunimo mainuose dalyvavo 20 jaunuolių, kuriems įdomus tarpkultūrinis mokymasis, istorija bei nacionalinės tradicijos. Savaitės trukmės mainų metu dalyviai turėjo galimybę ne tik susipažinti vienas su kitu ir susirasti naujų draugų iš Lietuvos ir Lenkijos, bet taip pat kartu aptarti “karštą” dviejų šalių-kaimynių istoriją, susipažinti su kaimynės tradicijomis ir kalba.

Projekto tikslas – sulaužyti neigiamus stereotipus, kurie yra susiję su Lenkijos ir Lietuvos santykiais. Stereotipai kyla dėl nežinojimo, todėl įvairių veiklų ir užsiėmimų metu dalyviai turės galimybę susipažinti su jiems mažiau žinoma kultūra ir pristatyti savąją. Tokiu būdu, interaktyviomis ir kūrybinėmis veiklomis, besimokydami vienas iš kito ir aktyviai bendraudami mainų dalyviai galėjo paskleisti pozityvią žinutę aplinkiniams.

Finansavimo šaltiniai:
Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondas, kurį Lenkijoje administruoja Foundation for the Development of the Education System, ir partnerių lėšos.